nuevodiario.es
Cinta Pérez presenta: 'Criada a l'illa de Buda'

Cinta Pérez presenta: "Criada a l'illa de Buda"

miércoles 10 de febrero de 2021, 11:15h
Una novela basada en hechos históricos que pretende servir de homenaje al Delta del Ebro y a sus habitantes.

Se trata de una obra que destaca por su fuerza y sentimiento. Con un tono agridulce. "Criada a l'illa de Buda" narra la vida de una mujer nacida en la posguerra. Cinta Pérez trata de hacer n tributo a la historia de su territorito, el Delta del Ebro. "Es una historia de un pueblo ya extinguido que no aparece en ninguna página web y que cuando los buderos y buderas mueran, la historia morirá con ellos. Es un tributo a la isla, al Delta y a todo mi territorio", añade.

A través del retrato de una Buda, llena de vida podremos ver el coraje y la valentía de quienes desean alcanzar una vida mejor y conseguir ser felices.

Sinopsis:

Criada a l’illa de Buda és un homenatge al poble que va donar vida a l’illa als anys quaranta, en un marc de postguerra, repressió i fam. Les famílies d’aquesta novel·la van tenir la sort de poder abandonar les seves llars per anar a viure a un lloc idíl·lic: un bell paratge natural on hi abundaven tots els recursos necessaris per ser feliç.
En masos i barraques, entre camps d’arròs, horts, angules i fotges, els buderos i les buderes van viure allí el que segurament van ser els seus millors anys. Buda es va convertir, sens dubte, en un dels pobles més lliures de tot Catalunya, on la gent vivia i treballava dignament, mantenint una molt bona relació amb els propietaris de l’illa, els germans Borés.
La protagonista d’aquesta novel·la, la Josefina, va ser enviada pels seus pares a Buda a servir a una família amb només 8 anys. De la seva mà coneixerem a molts personatges, descobrirem els racons més bonics de Buda, l’església i l’escola, la casa dels amos… Una vida plena de vivències, moltes impròpies per a una nena del seu temps. Injustícies i abusos en una època clarament masclista on la dona tenia un paper més que secundari.
Criada a l’illa de Buda és el retrat d’un poble català extingit i gran desconegut per a tothom. De la mà dels últims colons, amb fets històrics i verídics, podrem apropar-nos a una Buda esplèndida, gran i plena de vida.

Autora:

Cinta Pérez Llatse (Tortosa, Terres de l’Ebre, 1985) és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i, en l’actualitat, treballa de Professora d’Educació Secundària impartint classes de llengua catalana i castellana. Una apassionada de la literatura i, sobretot, de la poesia confessa que ja de ben petita llegia i rellegia autors com Neruda, Bécquer, Benedetti… i s’alimentava, així, dins d’ella un pou de sentiments que només trobarien resposta a través de l’escriptura. Guardonada, entre d’altres, amb el Premi literari Nadalenc de Xerta l’any 2018, amb l’obra Ressorgir, i el Premi del Jurat al millor relat curt dels Llibres Ebrencs l’any 2020, amb L’illa de Buda i els seus colons. Confessa que està més que orgullosa de la seva família, a qui dedica gran part del seu temps, gaudint, juntament amb el seu marit, de l’aventura de criar els seus 4 fills petits: Aitana, Carlos, Neyen i Leonard.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios